CCM Edition 4 Quiz Answers

A County Quiz by Craig Tranter - ANSWERS

Q1) Durham

When Durham were a minor county team, in what year did they become the first side to beat a first-class county in the Gillette Cup?

ANSWER – 1973 (defeated Yorkshire in Round 1)

Q2) Derbyshire

Which South African provincial side did Kim Barnett play for between 1982 and 1988?

ANSWER - Boland

Q3) Essex

Which ground in Essex has played host to List A cricket, but has never staged a first-class match?

ANSWER - Purfleet

Q4) Glamorgan

By how many points did Glamorgan beat Kent to win the 1997 County Championship?

ANSWER – Four points (Glamorgan 256, Kent 252)

Q5) Gloucestershire

The sport of ‘stow-ball’ is a related version of cricket and was first played in Gloucestershire during the 16th century. In the game, what is the alternative name given to the bat?

ANSWER - Stave

Q6) Hampshire

Which Hampshire market town played host to its only first-class match against the touring South Africans in 1904?

ANSWER – Alton (Municipal Ground)

Q7) Kent

In which year did Leslie Ames become Wisden Cricketer of the Year?

ANSWER - 1929

Q8) Lancashire

Which wicket-keeper shares with Warren Hegg and Luke Sutton the record for the most victims in an innings for Lancashire, with 7?

ANSWER – Bill Farrimond

Q9) Leicestershire

In 1895, when the County Championship was restructured into a 14-team competition, which two counties, along with Leicestershire, were introduced into the competition?

ANSWER – Essex and Warwickshire

Q10) Middlesex

Patsy Hendren is Middlesex's all-time leading run score with 40,302 runs, but for how many years was he the club’s official scorer?

ANSWER – 8 years (1952-1960)

Q11) Northamptonshire

In which year was Mushtaq Mohammed both the leading run scorer and wicket taker for Northants?

ANSWER – 1969 (1,487 runs and 68 wickets)

Q12) Nottinghamshire

Who was the last Nottinghamshire cricketer to score over 100 runs and take 10 wickets in a first-class match for the county?

ANSWER – Franklyn Stephenson (228 + 11-222)

Q13) Somerset

Which Somerset cricketer holds the record for captaining most first-class games for the county?

ANSWER – Sammy Woods (230 FC Games)

Q14) Surrey

In which year did Alec Stewart receive his Surrey county cap?

ANSWER - 1985

Q15) Sussex

Which Sussex batsman was also a professional footballer, making one appearance for England in 1925 and later becoming manager at Brighton?

ANSWER – Tommy Cook

Q16) Warwickshire

In which year was Asif Din Warwickshire's leading run scorer in all three limited overs competitions?

ANSWER - 1990

Q17) Worcestershire

Which former Worcestershire batsman holds the record for the most appearances as captain?

ANSWER – Phil Neale (450 – 229 FC, 221 List A)

Q18) Yorkshire

How many matches did Yorkshire play at Bramall Lane, Sheffield between 1863 and 1973?

ANSWER - 391

The legend that is Craig Tranter (or CT for short) has been part of the furniture at Emirates Old Trafford for over 26 years. Away from cricket, he has a wealth of television quiz/game show experience, having appeared as a contestant on such shows as Fifteen to One (twice!),The Boss, Show Me the Telly and much more.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Picture Quiz

Can you name these cricketers? Email your answers to annie@countycricketmatters.com ​They were mainly taken at B&H games 79-82 Link to quiz here: https://www.countycricketmatters.com/image-quiz ​ Good

  • Facebook
  • Twitter

© 2020 by County Cricket Matters.

CCM is a registered Limited Company (No. 12468003)

Website proudly created by WhiteFox Web

White Fox Main on Blue.png