CCM June - Quiz Answers

A County Quiz by Craig Tranter



Q1) Durham

Which venue staged Durham’s first competitive match in 1882 & who were the opponents?

Answer – Ashbrooke Ground, Sunderland (Opponents – Northumberland)


Q2) Derbyshire

In total, how many competitive honours have Derbyshire won in their history?

Answer – 5


CC 1936, 2012 – Division 2 title

Sunday League 1990

NatWest Trophy 1981

B&H Cup 1993


Q3) Essex

The first definite mention of cricket in connection with the county is recorded in a book called ‘The Dawn of Cricket’, but who was the author?

Answer – H.T.Waghorn


Q4) Glamorgan

At which Welsh Rugby Stadium did Glamorgan play its initial first class match against Sussex in 1921?

Answer – Cardiff Arms Park


Q5) Gloucestershire

In total, how many times have Gloucestershire been losing semi finalists in the Gillette Cup/Natwest/C& G Trophy?

Answer - 5 times (1968, 1971, 1975, 1987, 2009)


Q6) Hampshire

After leaving Hampshire in 1982, Which Minor Counties side did All-Rounder John Rice play for right up to his retirement from Cricket in 1984?

Answer – Wiltshire


Q7) Kent

Name 3 of the 7 grounds that have hosted over 100 Kent Home Fixtures?

Answer – St Lawrence Ground Canterbury, Gravesend, Mote Park Maidstone, Angel Ground Tonbridge, Nevill Ground Tunbridge Wells, Dover, Folkestone.


Q8) Lancashire

Archie Maclaren was appointed Lancashire captain in 1894 but which public school did Maclaren captain his cricket team in 1890 having his most successful season scoring over 500 runs at an average of 42.54?

Answer – Harrow School


Q9) Leicestershire

In which year did Ray Illingworth become Leicestershire Captain?

Answer – 1969


Q10) Middlesex

In which part of London did Middlesex play its first first class match against Sussex in 1864?

Answer - Islington



Q11) Northamptonshire

Who was the last Northants spinner to be the clubs leading wicket taker in Championship cricket?

Answer – Jason Brown (2005 – 55 wickets)



Q12) Nottinghamshire

Between 1835-2019, Nottinghamshire in their history have only ever experienced one tied match in first class cricket against which county?

Answer – Worcestershire


Q13) Somerset

How many first class matches have Somerset played in Bristol as the home team in their history?

Answer – 12



Q14) Surrey

Which venue played host to its only ever List A Match back in 1972 where Surrey entertained Warwickshire in the John Player League?

Answer – Charterhouse School, Godalming


Q15) Sussex

How many venues in Hastings have hosted List A Matches for Sussex?

Answer – Two (Central Recreation Ground & Horntye Park)


Q16) Warwickshire

Who was Warwickshire's first overseas Captain in the club’s history?

Answer – Brian Lara (1998)


Q17) Worcestershire

The Chainwire Club Ground was used in 1980 to host Worcestershire's only first class match, but where in the county can that venue be found?

Answer – Stourport-on-Severn


Q18) Yorkshire

In which year did Headingley stage its first ever one day international against the West Indies?

Answer - 1973




0 views
  • Facebook
  • Twitter

© 2020 by County Cricket Matters.

CCM is a registered Limited Company (No. 12468003)

Website proudly created by WhiteFox Web

White Fox Main on Blue.png